Duurzame productie

Op deze pagina geven we je een kijkje achter de schermen bij de productie van Tofvel. De video hieronder geeft een duidelijk beeld hoe de Tofvel stap voor stap gemaakt wordt. De productie vindt plaats in een kleine handwerkfabriek in de buurt van Kathmandu, Nepal. Elke Tofvel wordt hier op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt.

Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke wolvilt afkomstig van vrij grazende schapen. De schapen worden niet onderworpen aan mulesing en ze worden op een diervriendelijke manier geschoren. Voor de productie wordt de wol eerst gewassen en gekamd. Vervolgens kan er wolvilt van worden gemaakt. Dit gebeurt door twee lagen wol haaks op elkaar te leggen en met sopwater te bevochtigen. Door de wrijving met water en de natuurlijke zeep gaan de vezels in elkaar haken en ontstaat de wolvilt die voor schachten kan worden gebruikt. Voor het verkrijgen van de verschillende kleuren wordt er enkel gebruik gemaakt van ecologische verf.

Duurzame Tofvel productie

Onze makers zijn trots op elk paar gemaakte Tofvels. Het geeft ze niet alleen toekomstperspectief door de kleinschalige en ethisch verantwoorde productie, maar elke Tofvel wordt voorzien van een geborduurde "handtekening" van de maker. Elke maker heeft een eigen tekentje. Middels het meegeleverde kaartje kun je precies achterhalen wie jouw paar Tofvel sloffen heeft gemaakt.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze blog over duurzame sloffen.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen