Duurzame productie

Op deze pagina geven we je een kijkje achter de schermen bij de productie van de Tofvel. De video hieronder geeft een duidelijk beeld hoe de Tofvel – stap voor stap – met de hand gemaakt wordt. De productie vindt plaats in de buurt van Kathmandu, Nepal. Met het produceren van Tofvels wordt er niet alleen werkgelegenheid gecreëerd voor vrouwen in dit arme, bergachtige land. Met elk paar dat er verkocht wordt, wordt tevens een deel van de opbrengst ter beschikking gesteld voor onderwijs van de medewerkers en hun kinderen.

De wolvilt wordt geheel zonder chemicaliën en synthetische stoffen gemaakt uit mulesing vrije wol. Dit gebeurt volledig met de hand. De wol wordt eerst gewassen en gekamd. De wolvilt ontstaat als twee lagen wol haaks op elkaar worden gelegd en met heet sopwater (zonder chemicaliën) worden bevochtigd. Door wrijving zullen de vezels in elkaar haken. Het is een langdurig proces waarbij veel vaardigheid komt kijken. Voor het verven van de wol wordt enkel ecologische verf gebruikt.

Ieder paar Tofvels wordt voorzien van een persoonlijk tintje van de maakster middels een geborduurde “handtekening” en een persoonlijk kaartje met een foto en aanvullende informatie over het product. Zo weet je precies wie jouw paar Tofvels heeft gemaakt.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen