Onderhoud

Tofvel sloffen zijn gemaakt van wolvilt afkomstig van 100% natuurlijk schapenwol. Echter is wol een delicaat materiaal, wat vraagt om de juiste verzorging. Om zo lang mogelijk van je wollen sloffen te genieten, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Met het juiste onderhoud gaan de pantoffels jarenlang mee, daarom leggen we je hier graag uit hoe je ze het beste kunt onderhouden.

De Tofvel met leren zool is een pantoffel, puur bedoeld voor gebruik binnenshuis. Wij raden dan ook af om ermee naar buiten te gaan. De ruwe ondergrond van stoeptegels kan beschadigingen aanbrengen aan de leren onderzool en maakt de pantoffels onnodig vuil.

De Tofvel met rubberen loopzool maakt de pantoffels tevens geschikt voor gebruik buitenshuis. Deze pantoffel kan dus binnen- en buitenshuis gedragen worden.

Verzorging van wollen sloffen

Wij adviseren om wollen sloffen niet te wassen. Niet in de wasmachine, maar liever ook niet met een handwas. De sloffen kunnen namelijk gaan krimpen, ook bij gebruik van koud water. Wil je ze liever toch wassen, gebruik dan een speciaal wolwasmiddel in lauw water en een schoenspanner om te zorgen dat ze in model blijven. Doe dit alleen als het echt nodig is, want ook met een handwas kunnen we niet garanderen dat ze iets gaan krimpen.

  • Wol heeft zelfreinigende en ademende eigenschappen. Het is dus niet nodig om de sloffen (in de wasmachine) te wassen. Regelmatig even een nachtje in de buitenlucht luchten is voldoende.
  • Vlekken kun je verwijderen met een vochtige doek, eventueel met een beetje wolwasmiddel. Gebruik alleen wasmiddelen geschikt voor wol en geen chemische middelen.
  • Klop de sloffen regelmatig even buiten uit.
  • De sloffen kunnen met een stofzuiger worden ontdaan van stof, kruimels en haren. Gebruik bij voorkeur een lage stand van de stofzuiger.
  • Wolvilt kan wat gaan pillen. Dit zegt niks over de kwaliteit van de wol. Ongewenste pluisjes kunnen voorzichtig verwijderd worden met een goed pilapparaat.