Duurzaamheid

Bij Tofvel zetten we ons volledig in voor duurzaamheid. We begrijpen dat onze verantwoordelijkheden verder reiken dan alleen onze producten: ze omvatten ook de impact die we hebben op mens, dier en milieu. Deze impact houden we graag zo laag mogelijk en daarom vinden wij dat we hierin transparant moeten zijn.

Op deze pagina vind je meer informatie over de keurmerken, acties en certificaten die Tofvel heeft behaald door voortdurende inspanningen om duurzaam en sociaal verantwoord te handelen.

Ons verhaal

GoodWeave-certificaat

Het GoodWeave-certificaat is een keurmerk dat de strijd tegen kinderarbeid in de tapijt- en handwerksector benadrukt. GoodWeave is een non-profitorganisatie dat zich inzet voor het uitbannen van kinderarbeid, het bevorderen van eerlijke arbeidsomstandigheden en het waarborgen van transparantie in de productieketens.

Het keurmerk wordt toegekend aan producten die vrij zijn van kinderarbeid, waarbij onafhankelijke, onaangekondigde inspecties zorgen voor naleving. GoodWeave biedt ook onderwijs en rehabilitatie aan voormalige kinderarbeiders en werkt aan verbetering van arbeidsomstandigheden. Voor consumenten garandeert het certificaat dat hun aankopen ethisch verantwoord zijn geproduceerd.

Tofvel voldoet aan de principes van GoodWeave dat betekent dat de productie vrij is van kinderarbeid en de medewerkers werken onder goede arbeidsomstandigheden.

SMETA-norm

De SMETA-norm (Sedex Members Ethical Trade Audit) is ontwikkeld door Sedex, een wereldwijde ledenorganisatie die zich inzet voor verbetering van ethische praktijken in wereldwijde toeleveringsketens.

SMETA is 's-werelds meest gebruikte audit om werknemers te beschermen tegen onveilige arbeidsomstandigheden, overwerk, discriminatie, lage lonen en dwangarbeid.

Tofvel voldoet aan de SMETA 2-pillar audit van Sedex waarbij is gekeken naar arbeidsnormen en gezondheid & veiligheid.

Sedex Members Ethical Trade Audit Report

SMETA Corrective Action Plan Report (CAPR)

Wol met een verantwoorde herkomst

Bij Tofvel wordt gebruik gemaakt van pure wol uit Nieuw Zeeland, afkomstig van schapen die niet zijn onderworpen aan mulesing.

Certificate of Origin

Certificate for Wool and Wool Products Exported from New Zealand

Fuhrmann Wool

Lees meer

Trees for All

Bij Tofvel doen we niet mee aan de consumptiegekte van Black Friday. In plaats daarvan hebben we in 2023 meegedaan aan Green Friday, een initiatief van Trees for All. Met Green Friday willen we gezamenlijk een groen tegengeluid geven door juist geen kortingen te geven en consumptie aanmoedigingen, maar een stap zetten naar een groenere planeet. Dankzij de Green Friday actie hebben we in samenwerking met Trees for All maar liefst 250 bomen mogen (laten) planten in een nieuw bos in natuurgebied Het Twiske. 

Download certificaat

Lees meer