De bewuste keuze

De handgevilte pantoffels worden in Nepal duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerd met aandacht voor mens, dier en milieu. Geen uitgebreide collectie, maar een paar basismodellen voor dames, heren en kinderen, verkrijgbaar in diverse kleuren. Dat is Tofvel!

Sociaal

Elke Tofvel wordt op authentieke wijze met de hand vervaardigd in een kleine handwerkfabriek in Kathmandu, Nepal. Nagenoeg het gehele proces is handarbeid. Er wordt enkel gebruik gemaakt van een droogtrommel en stikmachine.

De productie is duurzaam, ethisch verantwoord en voldoet aan de principes van Fair Trade. Medewerkers werken hier onder goede omstandigheden en krijgen hiervoor een eerlijk inkomen. Voor kinderopvang wordt gezorgd en er wordt geld in een fonds gestopt voor de kinderen van de medewerkers. Zij kunnen hiermee aanspraak maken op een aanvulling voor school of een studie.

Een eenvoudig design, direct herkenbaar als Tofvel. Puur ontworpen naar de vorm van de voet voor optimaal comfort.
Een eenvoudig design, direct herkenbaar als Tofvel. Puur ontworpen naar de vorm van de voet voor optimaal comfort.

Verantwoorde productie

De wolvilt is gemaakt met 100% zuivere scheerwol afkomstig van vrij grazende schapen. De wol wordt gewassen en gevilt zonder gebruik van chemicaliën. De zolen zijn gemaakt van ongekleurd en 100% plantaardig gelooid leer of van
rubber, waarvan 10% gerecycled rubber. Ze worden met natuurlijke lijm op latexbasis en zonder oplosmiddelen aan de schacht gelijmd. Overgebleven wolvilt (restmateriaal) wordt verzameld om opnieuw gebruikt te worden voor onze Special Editions, de Lungta modellen. Zo gaat er geen materiaal verloren.

Meer over duurzaamheid

Lange levensduur

Een Tofvel wordt nat gevilt en krimpt vervolgens om de leest heen tijdens het droogproces. Hierdoor behoudt de pantoffel beter zijn vorm en gaat zo langer mee. De zool van 100% plantaardig gelooid leer is voor gebruik binnenshuis. De zool van deels gerecycled rubber is geschikt voor binnen én buiten. Om de kwaliteit te waarborgen in verband met slijtvastheid en elasticiteit, wordt er geen gebruik gemaakt van 100% gerecycled rubber. Zo heb je een slijtvaste zool die langer meegaat en hiermee bijdraagt aan duurzaamheid.