De beste wollen sloffen

De beste wollen sloffen

Tijdens de koude dagen in de late herfst en winter is er niets lekkerder, dan na een lange werkdag en het avondeten, op de bank te ploffen. Wanneer aanwezig, lekker de open haard aan, en natuurlijk heerlijk warme wollen sloffen aan. Serie erbij, lekker drankje en een snack erbij en het plaatje is compleet. Maar sloffen en pantoffels zijn er in vele soorten en van heel goedkoop tot meer prijzige modellen. Maar wat zijn dan de verschillen en waarom kiezen voor wollen sloffen zoals die van Tofvel?

De ideale huisschoenen

Wollen sloffen zijn ideale huisschoenen. Ze zijn comfortabel om in huis te dragen, ook als je lekker languit op de bank ligt. Ze zijn heel licht, flexibel en zorgen voor een aangenaam voetklimaat. Ze omsluiten de hele voet, maar zorgen niet voor dat beklemmende gevoel van normale schoenen. Een gewone schoen kom je ook mee buiten, wat natuurlijk ook niet fris is om de hele dag aan te houden. Daarbij zijn ze voor veel mensen gewoon te log om thuis te dragen. Wollen sloffen daarentegen zijn puur bedoeld om te dragen binnenshuis.

Het dragen van goede wollen sloffen zorgt niet alleen voor heerlijk warme voeten als het buiten koud en guur is, ze zorgen ook voor extra grip, met name op gladde laminaat- en parketvloeren. Dit is te danken aan de anti-slip zool waar de meeste sloffen van voorzien zijn.

Waarom wol?

Wie op zoek gaat naar nieuwe pantoffels of sloffen heeft de keuze uit een grote variatie aan ontwerpen, waarbij de prijs behoorlijk uiteen kan lopen. Ze zijn al verkrijgbaar voor zo’n 15 euro, die voor enkele modellen kan oplopen tot ca. 100 euro. Het grote prijsverschil zit hem grotendeels in de materiaalkeuze en duurzaamheid. Goedkope sloffen zijn vaak gemaakt van goedkope en eenvoudig toepasbare, synthetische materialen. Waar ze in eerste instantie de voeten warm lijken te houden, geven synthetische stoffen na een tijdje dragen een onaangenaam voetklimaat, met als gevolg klamme voeten die gaan stinken. Het onaangename klimaat voor de voeten zorgt er uiteindelijk dus voor dat we de pantoffels op gegeven moment het liefst uittrekken, waarna de voeten extra snel afkoelen door de verkoelende werking van zweetvoeten. Zweetvoeten zorgen niet alleen voor onaangename luchtjes, het zorgt ook voor een verkoelende werking. Zweten is immers een natuurlijke reactie van het menselijke lichaam om te zorgen voor afkoeling en hiermee te voorkomen dat we oververhit raken. Om deze reden zijn goede sloffen veelal gemaakt van wol. Wollen sloffen hebben zeer goede vocht absorberende eigenschappen alsmede temperatuur regulerende eigenschappen. Alleen een nadeel is dat schapenwol een duurder en gecompliceerder materiaal is om toe te passen.

Lees meer informatie over waarom wol voor pantoffels.

Tofvel – De perfecte wollen sloffen

Tofvel sloffen zijn gemaakt van 100% natuurlijke wolvilt en voorzien van een leren of rubberen antislip zool om glijden op gladde ondergronden te voorkomen. De zool is tevens voorzien van een schokabsorberende zool die elke stap dempt tijdens het lopen. De schacht van mulesing vrije schapenwol omsluit de gehele voet, waarbij de instap wordt vergemakkelijkt door de speciale inkeping aan de zijkant. De puur natuurlijke wolvilt is zeer duurzaam en heeft uitstekende, natuurlijke eigenschappen. Het houdt de voeten droog, vrij van nare luchtjes en heerlijk op temperatuur. Nog een unieke eigenschap van de wolvilt is dat de Tofvel zich na een tijdje dragen nog een beetje naar de voet van de drager gaat vormen, met een nóg fijnere pasvorm als resultaat. Het maakt elke Tofvel nog unieker dan deze nieuw uit de verpakking al is! Want elke Tofvel wordt volledig met de hand gemaakt in Nepal en voorzien van een geborduurde handtekening van de maker. Elk paar wordt voorzien van een kaartje met een persoonlijk verhaaltje over het product en een foto van de maker.

Als je een paar wollen sloffen van Tofvel koopt, dan verwen je niet alleen je voeten! Je draagt ook een steentje bij aan de lokale economie van Kathmandu in Nepal. Dit is de plek waar alle duurzame sloffen van Tofvel worden gemaakt. Het zorgt voor werkgelegenheid in het arme gebied en de makers krijgen een eerlijk inkomen.

Shop Tofvel

Waarom wol voor pantoffels?

Waarom wol voor pantoffels?

Lees meer
Duurzame sloffen - Fairtrade

Duurzame sloffen

Lees meer