Waarom wol voor pantoffels?

De schacht van de Tofvel is volledig gemaakt uit één stuk wolvilt. Voor het wolvilt wordt er gebruik gemaakt van 100% schaapswol, afkomstig van vrij grazende schapen uit het Himalaya gebergte rondom Kathmandu in Nepal. De belangrijkste reden dat er gekozen is voor wol zijn de vele natuurlijke eigenschappen die wol een materiaal maakt die perfect als “verlengstuk” dient van het menselijk lichaam. Net als leer, is er is geen materiaal met zo veel positieve eigenschappen die zo in buurt komen van onze eigen huid. Kortom, een perfect materiaal om toe te passen voor sloffen. Lees gauw verder waarom wol zo’n geschikt materiaal is voor Tofvel.

Fijne eigenschappen van wol

 • Uitstekende vochtabsorptie
  Van alle natuurlijke vezels heeft wol het grootste absorptievermogen. Wol kan tot wel 35% van zijn eigen gewicht aan vocht absorberen, waar dit bij katoen tot 24% is en bij synthetische stoffen slechts 1%. De holle wolvezels nemen vocht heel gemakkelijk op, welke ook snel weer verdampt door onze eigen lichaamswarmte. Tijdens dit proces staat het gelijkertijd ook weer warmte af.
 • Licht van gewicht
  Wol is zeer licht van gewicht, wat weer te verklaren is door de holle wolvezels. Dit zorgt ervoor dat een dikke schapenvacht toch weinig weegt, wat voor de schapen natuurlijk wel zo fijn is. Het is echter niet alleen prettig voor de schapen, maar het houdt de Tofvel ook zeer licht van gewicht en dat draagt weer bij aan het prettige draagcomfort van de pantoffels.
 • Zelfreinigend
  In een schapenvacht bevindt zich lanoline, een natuurlijk wolvet. De lanoline heeft een vuilafstotende en bacterie werende werking en maakt de wol zelfreinigend. Om deze reden wordt vaak dus ook aangeraden om wollen kleding niet te vaak te wassen, want even luchten is al voldoende. De zelfreinigende eigenschap maakt wol uitermate geschikt voor pantoffels.

 • Geurvrij
  Stoffen gaan stinken door de bacteriële opbouw in de loop van de tijd. Echter door de zelfreinigende- en vochtabsorberende eigenschappen van wol, hebben bacteriën geen kans. Onder andere zuren en zwavelachtige geurtjes waaruit lichaamsgeuren bestaan, kunnen zich nauwelijks hechten aan de wolvezels. Wol blijft dus vrij van onaangename luchtjes door bijvoorbeeld transpireren. Snel last van zweetvoeten? Dan is er geen beter materiaal dan puur natuurlijke wol om onaangename luchtjes tegen te gaan.
 • Duurzaam
  Net als onze haren, produceren schapen het gehele jaar door nieuwe wolvezels. Het is dus een puur natuurlijk product. Na de winter, als de warme maanden er weer aankomen, worden de schapen ontdaan van hun warme vacht, waarna ze in de loop van de tijd weer een geheel nieuwe vacht produceren. Het is hiermee dus een natuurlijk verantwoord product, wat tevens 100% recyclebaar is. Wol heeft ook een lange levensduur. Wol kan haar goede, natuurlijke eigenschappen tot zo’n 80 jaar behouden. Wie op een normale manier om gaat met zijn paar Tofvels, die heeft er dus jarenlang profijt van. We raden aan om ze alleen binnenshuis te dragen en regelmatig even buiten te luchten. Was Tofvels bij voorkeur niet in de wasmachine, ook al is het met koud water. Ze kunnen hierdoor 1 á 2 maten krimpen.
 • Vormvast
  Door de kroesstructuur van de vezels is wol van nature elastisch en veerkrachtig. Het rekt mee en vormt erna weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dit geldt dus ook voor de Tofvel, die na het dragen weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen