Het alternatief voor huissokken; Tofvel

Het alternatief voor huissokken; Tofvel

Huissokken; het zijn van die heerlijk warme, vaak wollen sokken om ‘s-avonds mee op de bank te ploffen. Van die sokken om aan te trekken onder je meest chille outfit, terwijl de haard lekker knettert of de centrale verwarming zorgt voor een aangename temperatuur in de woonkamer. Echter sommigen prefereren om ook thuis toch echt wat om de voeten te hebben. Sokken zijn dan niet voldoende.

Je komt dan al gauw op pantoffels uit. Ze zijn lichter dan gewone schoenen en je hoeft niet bang te zijn om de bank, het tapijt of het vloerkleed vies te maken met schoenen waarmee je buiten bent geweest. Maar pantoffels zijn er in tal van soorten en prijsklassen. Hoe maak je dan de juiste keuze? Probeer eens Tofvel! Ze zijn duurzaam, uiterst comforttabel en ze zien er nog eens leuk uit ook. Plús, je draagt een steentje bij aan de lokale economie in Nepal.

Wat zijn huissokken?

Huissokken - vaak ook wel antislip sokken genoemd - zorgen voor lekker warme voeten, zijn vaak wat dikker dan normale sokken en hebben in de meeste gevallen een antislip zool of -profiel voor optimale grip op gladde vloeren en trappen in huis. Huissokken zorgen dus niet alleen voor comfort voor de voeten, maar ook voor een stuk veiligheid. Het gebeurt maar al te vaak dat er iemand thuis uitglijdt door gladde sokken op een gladde vloer. Meestal loopt het goed af, maar het kan ook goed mis gaan. Sokken met een antislip profiel aan de onderkant minimaliseren de kans op dit soort ongelukjes in huis.

Voor wie pantoffels niet fijn vindt of gewoon te log vindt, zijn huissokken een goed alternatief. Wie graag goede huissokken wil aanschaffen, die doet er goed aan om te kiezen voor exemplaren die zijn gemaakt van enkel natuurlijke materialen zoals wol. Maar hetzelfde geldt ook voor pantoffels. Wol garandeert een constante temperatuur voor de voeten (warm in de winter, verkoelend in de zomer) en voorkomt overmatige transpiratie van de voeten. Dit is te danken aan de vele fijne eigenschappen van wol. Maar dan is er ook nog een alternatief, namelijk de Tofvel.

Waarom Tofvel een goed alternatief is

Wie eenmaal Tofvels aan heeft gehad, wil waarschijnlijk nooit meer terug naar huissokken of een ander type pantoffel. Dankzij de maakwijze zitten de pantoffels bijzonder comfortabel, de hele avond lang. Ze gaan waarschijnlijk pas uit op het moment dat je naar bed gaat of de deur uit gaat.

Een Tofvel valt heerlijk rondom de voet, zonder te strak te zitten en last te hebben van afzakken of irriterende naden als bij sokken. Ze zitten het fijnst door ze te dragen met blote voeten. Een slim aangebrachte inkeping aan de zijkanten zorgt voor een gemakkelijk instap. Het puur natuurlijke wolvilt staat garant voor een aangenaam voetklimaat, zonder last te krijgen van klamme voeten en onaangename luchtjes van zweetvoeten. Uiteraard ontbreekt een anti-slip zool niet. Groot voordeel ten opzichte van huissokken is de geïntegreerde schokabsorberende zool. Het dempt elke stap, ook op harde ondergronden.

Shop Tofvel

Waaraan moeten goede huissloffen voldoen?

Waaraan moeten goede huissloffen voldoen?

Lees meer
Waarom wol voor pantoffels?

Waarom wol voor pantoffels?

Lees meer