Waaraan moeten goede huissloffen voldoen?

Waaraan moeten goede huissloffen voldoen?

Ben je op zoek naar fijne, goede huissloffen? Dan kan het verstandig zijn om je eerst wat te verdiepen in huissloffen. Dit voorkomt dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop. We geven je daarom graag een paar tips waar je op kunt letten bij de aanschaf van een paar goede huissloffen. Er bestaan namelijk nogal wat verschillende modellen. Dus als je door de bomen het bos niet meer ziet, dan kan het prettig zijn om te weten waar je op moet letten.

De essentie van goede huissloffen is dat ze eigenlijk niet merkbaar gedragen worden. De voeten moeten continu aangenaam aanvoelen (geen schommeling tussen te warm en koud) en het moet niet aanvoelen alsof er wat om de voeten zit. Om dit te waarborgen is het belangrijk om te letten op de volgende zaken.

Tofvel Mula Camo Green

Gemaakt van natuurlijke materialen

Het belangrijkste is om er op te letten dat de sloffen gemaakt zijn van enkel natuurlijke materialen. Een puur natuurlijk materiaal als schapenwol zorgt voor een goed voetklimaat en dat de sloffen ademende eigenschappen heeft. Hierdoor blijven de voeten aangenaam op temperatuur, zonder dat ze klam gaan aanvoelen. Sloffen van synthetische materialen veroorzaken al snel zweetvoeten. Dit resulteert al gauw in schommelingen van warme voeten die ineens koud gaan aanvoelen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onaangename luchtjes die zweetvoeten teweeg kunnen brengen. Wie huissloffen draagt, die wil juist dat de voeten de hele tijd lekker warm blijven, of beter gezegd aangenaam op temperatuur blijven. Natuurlijke materialen als wol zorgen ervoor dat de voeten niet koud of juist te warm en klam aanvoelen. En dat de voeten niet gaan stinken!

Goede vochtabsorptie

Aanvullend op de natuurlijke materialen waarvan goede huissloffen gemaakt zijn, zijn ze hiermee ook vocht absorberend. De sloffen houden hiermee de voeten niet alleen droog, maar ook beter op temperatuur. Daarom is de keuze voor 100% wol(vilt) eigenlijk essentieel. Waarom? Dat leggen we graag uitgebreid uit in onze blog Waarom wol voor pantoffels?

Tofvel Mula Olive Green

Een goede pasvorm

Net als bij schoenen is het voor huissloffen evengoed belangrijk dat ze een goede pasvorm hebben. Te klein zitten ze sowieso niet fijn, maar veel mensen zullen er niet snel naar om kijken als ze wat aan de grote kant zijn. Ze zijn immers toch enkel voor binnenshuis en niet ter ondersteuning van de voeten? Toch is het belangrijk om te kijken naar de goede maat en een goede pasvorm. Te grote sloffen hebben al snel de neiging van de voet af te glijden en tijdens het lopen kan dit zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen, omdat het de kans op struikelen of verstappen vergroot. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de voeten minder goed warm gehouden worden. Tocht heeft immers meer kans om de voet te laten afkoelen. Goede huissloffen vallen perfect om de voet en zitten hierdoor niet alleen als gegoten, ze houden de voeten ook beter op temperatuur als een “tweede huid”.

Makkelijke instap

Een goede, dichte huisslof is niet alleen een genot om te dragen, maar moet ook zonder moeite aangetrokken kunnen worden. Een slof die lastig aan te trekken is zal alleen maar voor irritatie zorgen. Dit is vaak ook al een teken dat de maat te klein is. Bij goede huissloffen is er nagedacht om aantrekken te vergemakkelijken, zónder dat de sloffen vervolgens makkelijk van de voet kunnen glijden. Dit gebeurt bijvoorbeeld middels een inkeping aan de zijkant.

Een antislip zool

In huis hebben we vaak gladde vloeren zoals laminaat, parket of tegels. Daarom is het belangrijk om erop te letten dat huissloffen zijn voorzien van een goede antislip zool. Dit voorkomt glijden op gladde vloeren. Het loopt niet alleen prettiger, maar voorkomt ook nog eens dat we uitglijden.

Tofvel Mula Marbled Light Grey

Ze kunnen prettig gedragen worden zonder sokken

Veel mensen kiezen bewust voor huissloffen, omdat ze enkel sokken om de voeten niet prettig vinden. Er wordt dan gekozen om sloffen met blote voeten erin te dragen. Het is dan belangrijk om erop te letten dat het materiaal prettig aanvoelt en niet gaat kriebelen en dat er geen irritaties ontstaan door naden of randen. Een rand met frutsels kan er heel leuk uitzien, maar het kan daardoor ook zorgen voor irritaties op de huid rondom de enkels of de onderbenen, afhankelijk van de hoogte van de huissloffen.

Shop Tofvel

Het alternatief voor huissokken; Tofvel

Het alternatief voor huissokken; Tofvel

Lees meer