Warme sloffen

Warme sloffen

Tijdens gure herfstdagen en koude wintermaanden is er niks fijner dan warme sloffen voor je voeten om ze op comfortabele temperatuur te houden. Iedereen herkent het wel, je ploft na een drukke werkdag eindelijk neer op de bank en dan beginnen je voeten ineens koud aan te voelen. En als je voeten koud aanvoelen, dan ervaar je meteen kou door je hele lijf. Niet behaaglijk.

Dé oplossing tegen koude voeten zijn natuurlijk warme sloffen of pantoffels, hoe je ze noemen wilt. Ze geven je dat genoeglijke gevoel en maken een avondje bij de knisperende open haard en/of met de kaarsjes aan compleet. Lekker wijntje of speciaal biertje erbij, een borrelplankje en natuurlijk een (romantische) film op televisie. Maar wat zijn dan lekkere warme sloffen? We kunnen hier nu eenvoudig gaan roepen; 'Tofvel natuurlijk!', maar we leggen je ook graag uit waarom Tofvel een goede keuze is als je op zoek bent naar warme sloffen.

Warme sloffen van Tofvel

Wat zijn goede pantoffels voor je voeten?

Goede sloffen en pantoffels zijn gemaakt van zuivere schapenwol. Dit natuurlijke materiaal heeft een uitstekende isolerende werking en heeft daarbij ook nog eens een zeer goede vocht absorberende eigenschap. Bovendien is het materiaal duurzaam. Niet voor niks dat we bij Tofvel voor dit buitengewone materiaal hebben gekozen om de sloffen van te maken.

Elke Tofvel is gemaakt van 100% natuurlijke wolvilt. Ze houden je voeten dus niet alleen warm - en koel in de zomer - maar ook droog. Geen klamme voeten in de sloffen dus, maar een optimaal draagcomfort door het gebruik van zuivere scheerwol. Het is een natuurlijke vezel met buitengewone eigenschappen.

In onze blog Waarom wol voor pantoffels? gaan we verder in op alle fijne eigenschappen en voordelen van wol.

Warme sloffen door 100% natuurlijke wolvilt

Oh, en omdat we bij Tofvel gebruik maken van wol voor onze sloffen, is het bovendien niet nodig om sloffen met verwarming aan te bieden. Geen elektrisch verwarmde sloffen en vervuilende batterijen dus. En geen sloffen om op te warmen in een magnetron. Gewoon écht warme sloffen, zonder hulp van verwarming. Puur natuur! Net zo goed als de wollen vacht de schapen warm houdt in de winter en koel in de zomer, zo werkt een Tofvel voor jouw voeten.

Tofvels aan, verwarming omlaag

Warme sloffen zijn een zeer aangenaam hulpmiddel om je voeten warm te houden. Dit geldt helemaal met de huidige, extreem hoge gasprijzen. Nu de energietarieven de pan uit rijzen, is elke besparing op gas en elektriciteit meegenomen. In plaats van de verwarming een graadje hoger, kun je er beter voor kiezen om je wat warmer te kleden en goede sloffen aan te trekken. Zo houd je jezelf toch aangenaam warm tijdens het televisie kijken, een boek lezen of thuiswerken.

Door de verwarming (aangesloten op een gasgestookte CV) 1 of 2 graden lager te zetten, bespaar je gedurende de wintermaanden al gauw enkele tientjes tot zelfs een paar honderd euro. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het type woning en energiecontract. Maar met de huidige energieprijzen is deze besparing snel gemaakt. De investering in goede wollen sloffen heb je er dus zo weer uit. En het is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Shop Tofvel

Fijne warme sloffen dames en heren

Zoals je hierboven al een beetje hebt kunnen lezen zijn we bij Tofvel graag duurzaam bezig. Je vindt bij ons daarom geen uitgebreide collectie met tal van modellen. En geen collectie die elk jaar weer wordt vervangen voor een nieuwe collectie.

Bij Tofvel vind je warme sloffen voor zowel dames als heren, in een hoog en een laag model. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en een harde rubberzool of zachte kalfsleren zool. Unisex sloffen dus. Sloffen die meerdere seizoenen meegaan en niet trendgevoelig zijn. Slow fashion! Dit betekent dat wij nooit met voorraadoverschotten van uitlopende collecties te maken hebben.

Een Tofvel vervang je pas als deze versleten is, niet omdat het model uit de mode is. Daarbij zijn wij ervan overtuigd dat je weer bij Tofvel terugkomt voor je nieuwe paar lekkere warme sloffen. Bekijk de Tofvel reviews over wat andere klanten vertellen over onze warme sloffen.

Sloffen of pantoffels?

We willen nog even terugkomen over het verschil tussen sloffen en pantoffels. In de eerste alinea zeiden we al; hoe je ze noemen wilt. Hoewel beide termen vaak door elkaar worden gebruikt en in principe synoniemen van elkaar zijn, zit er toch een officieus verschil tussen sloffen en pantoffels. Het verschil zit hem met name in de zool.

Sloffen hebben een zachte zool en omsluiten de gehele voet. Ze zijn puur bedoeld voor gebruik binnenshuis. Pantoffels hebben een harde zool en kunnen ook een open hiel hebben voor een makkelijk instap. In tegenstelling tot sloffen zijn pantoffels eveneens geschikt voor gebruik buiten de deur. Je kunt er dus gerust even mee naar de schuur lopen of de afvalcontainer mee aan de weg zetten.

sloffen of pantoffels

Zowel onze sloffen (model Mula voor dames en heren en Luna voor de kinderen) als pantoffels (model Rabara en Tibet) zijn uitgevoerd met een schokabsorberende demping. Het verschil zit in de loopzool. De sloffen zijn afgewerkt met een zachte kalfsleren loopzool. Het biedt optimale grip op gladde vloeren en trappen in huis. De pantoffels hebben een harde rubberzool en maakt ze hiermee ook geschikt voor buiten.

Let wel: de wollen schacht is niet geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden. Ga dus niet met de pantoffels naar buiten als het regent of heeft gesneeuwd. Een Tofvel - alsmede andere pantoffels van wol - kunnen daarom ook niet gewassen worden met water. Dit is ook niet nodig, want door de aanwezigheid van natuurlijke wolvet hebben de pantoffels en sloffen een zelfreinigende functie en blijven ze langdurig fris.

Shop Tofvel

Duurzame sloffen - Fairtrade

Duurzame sloffen

Lees meer
Antislip Sloffen

Antislip Sloffen

Lees meer