Antislip Sloffen

Antislip Sloffen

Je bent specifiek op zoek naar sokken, pantoffels of sloffen met antislip? Verstandig, want je hebt dan veel meer grip op gladde vloeren en trappen in huis. Sloffen en pantoffels zorgen bovendien voor het warm houden van je voeten. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van huisschoeisel met antislip? We leggen het je hier uit.

Waarom antislip sloffen dragen?

Veel mensen hebben gladde vloeren in huis zoals parket, laminaat of tegels. In de zomer, als we vaak met blote voeten door huis lopen, hebben onze voeten hierop prima grip. Maar in de herfst en winter is het toch vaak te koud om met blote voeten rond te lopen. En schoenen waarmee we ook buiten zijn geweest daarentegen niet heel fris om binnen te dragen. Daarom trekken we sokken, muilen of sloffen aan om de voeten warm te houden. Echter als deze geen goede antislip zool hebben, dan kan het verraderlijk glad zijn. En vooral op trappen is dit wat je niet wilt. Houten trappen zijn daarom vaak voorzien van antislip strips.

Antislip sloffen

Toch is het een stuk veiliger met sloffen of sokken aan, voorzien van antislip zool om goede grip te hebben op gladde ondergronden. Het loopt niet alleen veel prettiger, het is ook aanzienlijk veiliger. Goede antislip zolen voorkomen dat we snel uitglijden. Je staat er wellicht niet bij stil, maar toch gebeuren er zo jaarlijks veel ongelukjes. Vaak loopt het wel goed af, maar je kunt het maar beter voorkomen door antislip sloffen te dragen. Wie kiest voor sloffen van wol profiteert daarbij ook nog eens van heerlijk warme voeten.

En dan zijn er nog spelende kinderen die soms door het huis heen rennen en wat minder voorzichtig zijn dan volwassenen. Let bij de aanschaf van kindersloffen daarom goed op de aanwezigheid van een goede antislipzool.

Wat zijn de beste antislip sloffen?

Als je op zoek bent naar pantoffels met antislipzool, dan is het belangrijk om te letten op het materiaal waarvan de loopzool gemaakt is. Veel gebruikte materialen die zorgen voor goede grip op diverse gladde vloeren in huis zijn rubber of latex. Maar wat niet veel mensen weten is dat zolen van kalfsleer ook voor uitstekende grip zorgen.

Rubberzolen zijn stugger en worden daarom vaak gebruikt voor pantoffels en zijn hiermee ook geschikt voor buitenshuis. Latexzolen zijn vaak veel dunner en flexibeler, maar bieden net wat minder goede grip. Ben je echter op zoek naar warme sloffen met een zachte zool, waarbij de sloffen bijna aanvoelen als huissokken? Dan is kalfsleer een goede optie. Super comfortabel, ook met de sloffen aan terwijl je op de bank zit/ligt. De zolen zijn flexibel en zorgen voor de beste grip op alle vloeren in huis. Met Tofvel ben je zeker van heerlijke wollen sloffen met anti-slip.

Wat is het verschil tussen pantoffels en sloffen?

In principe zijn sloffen en pantoffels synoniemen van elkaar. Echter zijn pantoffels er ook weer in lage uitvoeringen zoals muilen en huisschoenen. Zelfs mocassins worden soms als pantoffels gezien. Pantoffels hebben een harde zool en kunnen ook buitenshuis worden gedragen, al is het alleen in de tuin. Je hebt ze in zowel hoge als lage modellen en met dichte op open hiel. Ze kunnen ook van stuggere boven materialen zijn gemaakt zoals suède of zelfs leer.

Sloffen zijn uitgevoerd met een flexibele zool en gemaakt van hele soepele, zachte materialen. Ze hebben een dichte hiel en een zachte zool. Sloffen zijn puur bedoeld voor gebruikt binnenshuis. Echt huissloffen dus.

Tofvel sloffen en pantoffels met leren of rubberzool voor goede antislip

Bij Tofvel heb je de keuze uit pantoffels voor volwassenen en sloffen voor zowel volwassenen als kinderen. Alle modellen bestaan volledig uit zuivere scheerwol voor heerlijk warme en droge voeten. De duurzame sloffen en pantoffels worden op verantwoorde wijze met de hand gemaakt in Nepal.

Ben je op zoek naar sloffen, bekijk dan eens de Mula en Luna Kids. Liever een pantoffel, bekijk dan eens de Rabara en Tibet.

Sokken of sloffen met antislip?

De keuze voor sokken of sloffen met antislip is geheel persoonlijk. De een draagt liever sokken om de voeten warm te houden en de ander kiest liever voor het draaggenot van een paar warme sloffen. Sokken zitten direct om de voet en enkels, waarbij je voeten bij sloffen of pantoffels er meer in vallen.

Sokken met antislip kun je puur aanschaffen om de antislip eigenschappen voor grip op gladde vloeren. Je denkt daarbij wellicht niet eens aan warme voeten. Sloffen koop je sowieso omdat je geen koude voeten meer wilt. Dan is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van een antislipzool.

Kies je voor een Tofvel, dan ben je zeker van zowel goede grip als warme voeten in de winter. En omdat ze altijd zijn gemaakt van 100% natuurlijke wolvilt, hebben ze bij warmere temperaturen zelfs een verkoelend effect. Dit is te danken aan de perfecte isolerende werking van wol. Je kunt ze in de zomer dis met een gerust hart dragen voor de grip die ze bieden op gladde vloeren, zonder dat je bang hoeft te zijn voor onaangenaam warme zweetvoeten. Kies je voor het model met de rubberzool, dan loop je er ook eenvoudig mee naar buiten, zonder na te hoeven denken of eerst schoenen aan te trekken.

Shop Tofvel

Warme sloffen

Warme sloffen

Lees meer
Mula Lungta: hetzelfde comfort, nóg duurzamer

Mula Lungta: hetzelfde comfort, nóg duurzamer

Lees meer