Mula Lungta: hetzelfde comfort, nóg duurzamer

Mula Lungta: hetzelfde comfort, nóg duurzamer

De Tofvel collectie is uitgebreid met een speciale editie, namelijk de Mula Lungta. Het model heeft hetzelfde hoge draagcomfort als de standaard Mula, maar dan nóg duurzamer. In een andere blog kun je lezen waarom Tofvel modellen duurzame sloffen zijn, maar met de Mula Lungta gaat dit nog een stapje verder. Ze worden namelijk gemaakt met de restanten wolvilt die anders zouden zijn weggegooid.

Bij de productie van onder andere kleding, schoenen en accessoires blijft er altijd iets aan restmateriaal over. Zo ook bij de productie van een Tofvel. Je zou verwachten dat deze restjes onbruikbaar zijn, maar het voordeel van wolvilt is dat dit restmateriaal hergebruikt kan worden. In plaats van deze wolvilt restjes weg te gooien, hebben we besloten deze te verzamelen. Per slof lijkt het niet veel wat overblijft, maar alles bij elkaar gaat het toch om een hele hoop aan ongebruikte wolvilt. Dus waarom weggooien als het materiaal prima opnieuw gevilt kan worden voor hergebruik. Dit heeft dan ook geleid tot een speciale collectie sloffen, gemaakt van restmateriaal.

Mula Lungta

De speciale editie van de handgemaakte Nepalese sloffen zijn eenvoudig te herkennen aan het patroon met verschillende kleuren door elkaar. Dit komt omdat het verzamelde restjes zijn van de verschillende kleuren waarin een Tofvel verkrijgbaar is. De wolvilt wordt namelijk eerst geverfd alvorens er een paar sloffen van gemaakt wordt. Voor de Mula Lungta worden restanten van de verschillende kleuren wolvilt door elkaar gebruikt.

Elke Mula Lungta is hiermee meteen uniek, want het patroon is bij geen model exact hetzelfde. Het zijn handgevilte sloffen, dus voor elke individuele slof is het patroon verschillend. Jouw ontvangen paar kan daarom ook afwijken van de foto's. De eerste edities zijn er in drie verschillende kleurencombinaties: de Mula Lungta Multi is gemaakt met restanten wolvilt van allerlei verschillende kleuren (kleuren getoond zoals op de foto's bij het artikel), de Mula Lungta Red/White/Blue is gemaakt van restanten rode, witte en blauwe wolvilt en de Mula Lungta Black/Grey is gemaakt met restanten van grijze en zwarte wolvilt.

Antislip Sloffen

Antislip Sloffen

Lees meer
Fairtrade week x Tofvel

Fairtrade week x Tofvel

Lees meer