Fairtrade week x Tofvel

Fairtrade week x Tofvel

De week van 28 oktober tot en met 5 november 2023 is het weer Fairtrade Week. Het is een week waarin we stilstaan bij het belang van eerlijke handel en het verschil dat onze koopbeslissingen kunnen maken in het leven van arbeiders wereldwijd. Ook bij Tofvel zetten we ons in voor eerlijkheid en duurzaamheid. We willen het verhaal delen achter onze bijzondere pantoffels en hoe jij kunt bijdragen aan een betere wereld.

Waarom zijn fairtrade pantoffels belangrijk?

De textielindustrie is helaas niet altijd even transparant. Veel arbeiders krijgen geen eerlijk loon, werken soms onder erbarmelijke omstandigheden en hebben geen stem in het grotere geheel. Het levert ons in de westerse wereld goedkope artikelen op om te kopen en de merken maken er meer winst op. Echter ver weg van waar de artikelen gemaakt worden, krijgen we niks mee van de werkomstandigheden. Dit is waar fairtrade verschil maakt.

Bij Tofvel zorgen we ervoor dat onze arbeiders een eerlijk loon krijgen, met plezier in een veilige omgeving werken en toegang hebben tot de middelen die ze nodig hebben om hun leven en de gemeenschap te verbeteren. Wij willen dat de medewerkers en hun kinderen toekomstperspectief hebben.

Het verhaal achter Tofvel

Het idee achter Tofvel was al snel duidelijk! We willen mensen thuis comfort bieden met een verantwoord geproduceerd product. Door onze vele connecties in de wereld van schoenen kwamen we uit in Nepal bij een locatie waar op authentieke wijze producten met de hand gevilt worden van 100% natuurlijke wol. Het leidde ons naar het creëren van pantoffels die niet alleen heerlijk aanvoelen, maar ook een positief verschil maken in de wereld.

Een eerlijke pantoffel met een persoonlijk tintje

Stel je voor: je schuift je voeten in een paar heerlijk zachte pantoffels. Meteen voel je de warmte en het comfort. Maar wist je dat je door het aanschaffen van deze pantoffels ook iets geweldigs hebt gedaan voor een ander?

Elke Tofvel pantoffel is niet alleen gemaakt met kwalitatieve, duurzame materialen; ze belichamen het idee van ‘goed doen terwijl je je goed voelt’. Een medewerker in Nepal heeft jouw paar (pan)Tofvels met trots gemaakt in ruil voor een eerlijk inkomen en een baan onder goede werkomstandigheden. Iets wat in landen als Nepal lang niet altijd zo vanzelfsprekend is als hier.

Om dit nog eens extra te benadrukken vind je bij de instap van je Tofvel pantoffels een handgeborduurde handtekening. Dit is de signatuur van de maakster die ze gemaakt heeft. Op onze website kun je ontdekken wie jouw paar Tofvel heeft gemaakt. Zo zorgen de pantoffels niet alleen voor warme voeten, maar ook voor een warm gevoel van goed doen. Helemaal Fairtrade dus!

Je leest er meer over in ons verhaal en onze blog over duurzame sloffen.

Hoe kun je als consument het verschil maken tijdens de Fairtrade Week?

Elke fairtrade-aankoop telt! Door bewust te kiezen voor fairtrade-merken zoals Tofvel, steun je de beweging voor eerlijke handel en zorg je voor een positieve impact. Deel je nieuwe aankoop op social media, praat erover met vrienden, collega’s en familie, en laat de wereld zien dat je staat voor eerlijkheid en integriteit. Kies niet enkel gebaseerd op prijs; kies voor fairtrade en geef mensen in arme landen een beter toekomstperspectief!

Bij Tofvel geloven we dat comfort en eerlijkheid hand in hand gaan. Terwijl je geniet van het ultieme draagcomfort van onze pantoffels, draag je ook bij aan een eerlijkere en duurzamere wereld. Doe mee met ons deze Fairtrade Week (van 28 okt t/m 5 nov 2023) en maak samen met ons een verschil!

Neem een kijkje op tofvel.com en bekijk ons volledige assortiment.

Mula Lungta: hetzelfde comfort, nóg duurzamer

Mula Lungta: hetzelfde comfort, nóg duurzamer

Lees meer
Draag bij aan een groenere planeet met Green Friday bij Tofvel

Draag bij aan een groenere planeet met Green Friday bij Tofvel

Lees meer