Tofvel voldoet aan het Our Planet-keurmerk als duurzame keuze

Tofvel voldoet aan het Our Planet-keurmerk als duurzame keuze

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, willen we hier met Tofvel graag een actieve bijdrage aan leveren. Als consumenten worden we dagelijks geconfronteerd met keuzes die onze planeet beïnvloeden. Bij Tofvel begrijpen wij het belang van deze keuzes. Daarom voldoen wij aan het ‘Our Planet’-keurmerk van Bever, een retailer die in Nederland voorop loopt op het gebied van bewuste keuzes op het gebied van duurzaamheid.

Wat is het Our Planet keurmerk?

Our Planet is een initiatief van Bever, gericht op het ondersteunen van duurzame consumptie. Dit keurmerk wordt toegekend aan producten die voldoen aan strikte criteria op het gebied van milieu, maatschappij en dierenwelzijn. Het helpt klanten om bewustere keuzes te maken en ondersteunt bedrijven die streven naar een duurzamere toekomst. Je kunt aangesloten producten herkennen aan het Our Planet logo zoals hieronder.

Tofvel x Our Planet

Tofvel x Our Planet

Het keurmerk van Our Planet staat voor onze missie met Tofvel. We streven ernaar producten te creëren die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook de aarde en haar bewoners respecteren. Onze betrokkenheid bij duurzaamheid en ethische praktijken sluit nauw aan bij de waarden die Our Planet vertegenwoordigt.

Concrete stappen die we ondernemen om duurzame pantoffels te leveren - en voldoen aan de criteria van het Our Planet keurmerk - omvat het gebruik van milieuvriendelijke materialen, een verantwoorde productie en het creëren van werkgelegenheid in Nepal, hergebruik van materialen en het waarborgen van eerlijke arbeidsomstandigheden.

Dit vertaalt zich in het gebruik van diervriendelijke schapenwol die wordt verwerkt tot natuurlijk wolvilt zonder gebruik van chemicaliën. Bovendien hergebruiken we de overgebleven restjes wolvilt om weer nieuwe panTofvels van te maken.

Ze worden met de hand vervaardigd in een kleine handwerkfabriek in Kathmandu, Nepal. Hiermee creëren wij werkgelegenheid en wij zorgen ervoor dat de makers een eerlijk inkomen krijgen en kunnen werken onder goede werkomstandigheden. Een deel van de opbrengst wordt in een fonds gestopt waar de medewerkers en hun kinderen gebruik van kunnen maken voor onderwijs.

Tot slot proberen we de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Allereerst door alleen een paar basismodellen op de markt te brengen die jarenlang mee kunnen gaan en ten tweede door zo veel mogelijk tegelijkertijd te vervoeren, zodat we het aantal verschepingen kunnen reduceren tot een enkele keer per jaar.

Waarom Our Planet?

In essentie is het Our Planet keurmerk een initiatief van Bever om klanten te ondersteunen en bewust te maken van milieubewustere keuzes. Zij nemen hierin de verantwoordelijkheid om iets te doen aan het wereldwijde probleem van overproductie en afvalbergen vol weggegooide producten.

Met het keurmerk kan een consument in één oogopslag zien of de aankoop een kleinere impact heeft op de buitenwereld. Bekijk hier ons assortiment Tofvel pantoffels.

Conclusie

We staan op een cruciaal punt in onze geschiedenis waar de beslissingen die we vandaag nemen, de toekomst van onze planeet vormgeven. Tofvel is net als Bever toegewijd aan deze stap naar duurzaamheid en door te kiezen voor onze pantoffels draag ook jij hier een steentje aan bij. Elke stap, hoe klein ook, in de richting van duurzame consumptie kan een wereld van verschil maken.

Draag bij aan een groenere planeet met Green Friday bij Tofvel

Draag bij aan een groenere planeet met Green Friday bij Tofvel

Lees meer